Sobre mi

(Caimari, 1984)

Llicenciat en Filologia Anglesa a la Universitat de les Illes Balears, acaba de publicar la seva primera novel·la, Faula (Premi Pare Colom de Narrativa, Lleonard Muntaner, 2012).

Prèviament ha desenvolupat una intensa carrera com a poeta, amb dotze poemaris publicats, d’entre els quals destaquen Els estris de la llum (Documenta Balear, 2009), El poder i la fortor (Triallibres, Barcelona), Cilici (Premi Joan Alcover Ciutat de Palma, Moll, 2009), Carn vol dir desaparicions (Labreu Edicions, 2010) i Unlimited sobrassada (AtemBooks, 2011).

Com a traductor, ha publicat Furia/ Fúria de Lucia Pietrelli (Documenta Balear, 2010), Blues in sedici/Blues en setze d’Stefano Benni (Lleonard Muntaner, 2011) i Una pàtina de veritat/Una pátina de verdad de Javier Jover (Calima, 2011).

Obra seva ha aparegut en antologies com Pedra foguera, Antologia de joves narradors de Mallorca i Poètes contemporains des Îles Baléares d’expression catalane.

Ha recitat i participat en múltiples espectacles poètics tant a Catalunya com arreu del món (Sèrbia, Croàcia, Mèxic, Califòrnia, Regne Unit, Itàlia, Estònia, Holanda o Alemanya, entre d’altres).

Poemes seus estan traduïts al francès, anglès, alemany, italià, portuguès, gallec, basc, castellà, serbi, croat, bosni, ucraïnès, romanès, estonià, holandès i txec en diferents publicacions.

En l’actualitat té entre mans Apocalipsi Guau, el dietari de rodatge de la pel·lícula Història de la meva mort d’Albert Serra; la traducció de l’obra poètica completa de Walt Whitman; la novel·la Boreal i un volum que parlarà sobre l’obra, vida i miracles de Miquel de Palol.

3 thoughts on “Sobre mi

 1. Hola Jaume. Som en Toni. El que truca de nit. Coment teu blog per a un curs CEP de noves tecnologies.
  Em demanen si tens tags i hipertext i no sé què més.
  Tu que trobes? Jo garroves, amb el Walt Withman

  • Hola Mestre! ENCARA ET DEC UNA FAULA, ME’N RECORDO!!! Em pots explicar això un poquet millor? Per ara crec que tot és Tag i Hipertext (tot connecta amb tot), però jo no em prodigo massa en aquests temes, me sorry! En parlam? Una aferradíssima!!!

   • Ara ja fa dies que el vaig llegir però… Escenari bauçanià tipus Estuari distòpic apocal·liptic Warhammer 40.000. Personatges bauçanians tipus Tetsuo o grup d’Eneas cyberpunkarros.
    I final Incal metabarònic Sauronesc.
    Que te concangues. L’hauré de tornar a llegir. Es desfeia mentre el llegia.
    Uahjsh, jash!
    Great

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s